dag 6 Vielsalm op 108 kilometer

27 juli 2017

Vandaag een korte etappe naar Vielsalm. Het was mooi maar werd gaandeweg wat minder. De grap is, dat je kunt fraaie foto s blijven maken, maar het is meer van hetzelfde. Als je loopt gaat het nu eenmaal niet zo snel in kilometers en dus ook niet in landschap.

Vanmorgen had ik net alles opgebroken toen het begon te regenen. Ik was net op tijd met de regenbescherming van mijn rugzak en net te laat met mijn regencape Het werd steeds erger en ik heb een bui lekker afgewacht onder een luifel en pas daarna benen gemaakt.

Het ging nauwelijks. Ik had erg slecht geslapen en naar gedroomd. En dat zat zwaar in mijn systeem.  Het pad was redelijk steil en ging door de zompklei. Dan zuigt je voet zich vast en moet je um later weer met geweld lostrekken. Dat is dodelijk zwaar en het schiet niet op. En het gevaar van een enorme zeikerd ligt immer op de loer. Ik zat er na een paar kilometer echt doorheen.

Maar daar waren een paar heren die naast hun knol een Jupilertje stonden te drinken. De begeleidende dames wezen mij op de herberg ertegenover. Ik was koud, moe en zat er doorheen en ben daar ter plekke gered.

Na enig nadenken besloot ik toch tot dat etablissement. Ik heb lekker twee warme chocolademelken gedronken en met de beheerder zitten praten ( lullen is een beter woord ). Ruim twee uur later ging ik opgewarmd, verkwikt en vol goede moed weer op stap. De weg was weer goed en ik was in no time in Vielsalm.

Ik moet om mezelf lachen. Als ik moe ben, maak, ik duidelijk minder foto's. Dus helaas vandaag is die oogst mager. Behalve de oogst van de frambozen onderweg. Oh die zijn zo lekker.

Ik ben nu over de eerste 100 kilometer. Ik ben ca 12 km achter op schema, maar dat interesseert me weinig. Ik heb het best naar mijn zin.
Wordt vervolgd.

1. John:
    27 juli 2017
    heel verstandig Kees. het is de reis, niet het doel
  2. Jan Pieter Blonk:
    27 juli 2017
    Toch vandaag een mijlpaal. Je bent door de 100 km grens. Proficiat.
  3. Rick van Westenbrugge:
    27 juli 2017
    Kees je bent een kanjer met deze onderneming. Leuk die begeleidende dames en dat geleuter met de herbergier, maar ik vrees dat je zo je hoofd niet leeg loopt. Bon chance!!
  4. Hans:
    27 juli 2017
    Kees, 't is net als met budgetten : soms liggie in 't begin wat achter, maar dan is er ineens die spurt. En komt het allemaal toch nog goed.